Medevoorzitter van Man Utd, Avram Glazer, zet voor £ 70 miljoen aan aandelen te koop

0

Hij zou een enorme meevaller kunnen krijgen nadat hij aankondigde dat hij 5.000.000 Klasse A-verkoopt, maar dit heeft geen invloed op het eigendom van de club.

Medevoorzitter van Manchester United, Avram Glazer, heeft vijf miljoen van zijn aandelen, met een waarde van ongeveer £ 70 miljoen ($ 97 miljoen), te koop aangeboden.

 

United maakte donderdagavond het besluit van Glazer bekend, en het bod loopt naar verwachting tot dinsdag. Met de huidige waardering van de New York Stock Exchange van $ 20,13 per aandeel per aandeel, zou dit zijn dat hij in aanmerking komt om $ 101 miljoen (£ 72 miljoen) binnen te halen.

 

Als de verkoop zou gebeuren, zou het eigendom van de Glazers van de club dalen van 78 procent naar 74,9% en het is duidelijk dat de familie niet van plan is om het eigendom volledig af te staan. BAM aandeel koers is omhoog.

 

Wat is er gezegd?

De verklaring van donderdagavond bevestigde dat de club geen geld van de verkoop zou ontvangen: “Manchester United plc [” Manchester United “] kondigde vandaag de aanbieding aan van 5.000.000 van zijn Klasse A Gewone Aandelen door de Avram Glazer Irrevocable Exempt Trust [de “Verkopende aandeelhouder”].

 

 

“Manchester United zal geen opbrengsten ontvangen uit de verkoop van gewone aandelen van klasse Een door de verkopende aandeelhouder. Het aanbod zal naar verwachting op 16 maart 2021 worden afgerond.”

 

Wat betekent dit?

Klasse A-aandelen, die dit zijn, hebben een tiende van de stemrechten van Klasse B-aandelen en de familie Glazer bezit de gros van Manchester United.

 

Het is duidelijk dat de familie geen plannen heeft om de controle op te geven. Als de verkoop doorgaat, zou het persoonlijke belang van Avram Glazer in de club dalen tot 10,2%, terwijl het gezin als geheel iets minder dan 75% zou bezitten.

 

Wat voor invloed heeft dit op United?

Kortom, het heeft helemaal geen invloed op hen. De familie Glazer heeft nog steeds de overgrote gros van de aandelen en er zijn geen aanwijzingen dat ze plannen heeft om deze op korte termijn te verkopen. Amazon koers aandeel is gestegen.

 

Wat de financiën van de club betreft, kondigde United vorige week in hun laatste financiële resultaten aan dat ze hun nettoschuld hadden zien groeien tot £ 455,5 miljoen ($ 633 miljoen), een stijging van £ 64,2 miljoen ($ 89 miljoen) in vergelijking met de resultaten van vorig jaar.​Hoewel de hoofdschuld hetzelfde blijft, is het duidelijk dat de toename van de netto-inkomsten voornamelijk te wijten is aan het gebrek aan inkomsten als gevolg van de pandemie van het coronavirus.

 

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.